fbpx

5 tips for å lykkes på Facebook:

1. bud for å lykkes på Facebook og Instagram er å ha leserens interesse i fokus. Her gjelder “Whats in it for me” – og med “me” mener vi leseren.

Når du legger ut et bilde av den nye flotte juleutstillingen; ikke skriv “Nå er vi kjempeslitne etter å ha jobbet hele natten med den nye juleutstillingen”. Ingen er interessert i hvor sliten du er eller om du har jobbet hele natten. Skriv heller “Endelig desember og vi kan vise frem nye produkter i den inspirerende juleutstillingen vår. Hva gleder du deg mest til i dagene som kommer?”. Da forteller du leseren hva de kan oppleve, samtidig som du involverer dem. Svar gjerne de som legger igjen kommentarer.

 

2. Gjør hjemmeleksa på Facebook. Når du får besøk på facebooksiden din, må den oppleves nyttig. Fyll ut åpningstider, adresse, telefonnummer, mailadresse og webside. I dag brukes Facebook som et oppslagsverk og det er utrolig irriterende å ikke finne relevant info om bedriften. På Instagram holder det med en kort bio og link til hjemmeside.

 

3. Sjekk at alt er som det skal være før du poster – etter at du har postet et innlegg kan du kun redigere teksten, ikke bildet. Oppdager du feil etter at du har fått likes eller kommentarer, må du velge om du skal slette alt og legge ut på nytt, eller la feilen stå og beholde likes og kommentarer. Etter at du evt sponser innlegget, kan du ikke redigere teksten heller.

 

4. Når du legger ut et innlegg, bør du huske på følgende: Ikke skriv “i dag” eller “nå er det bare syv dager til” ol. – dagen etter er dette misvisende. Bruk heller dato eller “st.Hansaften” eller “siste fredag i oktober”, så skjønner publikum når det er, uansett hvilken dag de leser det. Dette er spesielt viktig når du sponser innlegget.

 

5. Ikke glem å holde facebook- og instagramsiden levende. Jevnlige oppdateringer med med en miks av nyttige, artige og inspirerende innlegg, sørger for å holde publikum interesserte. Men pass på, for mye kan bli oppfattet som mas og da mister du følgere.

 

Trenger du hjelp til å gjøre deg interessant på Facebook og Instagram, trenger du gode filmer, bilder og tekster til bruk i sosiale medier, eller trenger du rett og slett noen som kan administrere siden for deg?

 

Big picture tilbyr alle disse tjenestene, i stor eller liten grad.

Ta kontakt med even@bigpicture.no så finner vi ut av behovet ditt.

Share your thoughts