fbpx

5 tips til bruk av hashtags

Hva er egentlig hashtags, og hvordan kan du bruke dem til å nå frem på instagram? Her er 5 tips rundt bruken av emneknagger.

 

1. Hashtags fungerer som digitale spor – de øker søkbarheten til dine bilder. Når du velger hashtags – spør deg selv: Hva har du bilde av, og hvilke søkeord bruker folk når de leter etter ditt type innhold?

 

2. #ikke #hastag #alle #ordene #i #beskrivelsen #din, dette øker ikke søkbarheten din, og kan i værste fall virke irriterende til dine lesere.

 

3. #HeltSyktLangeHashtagsErIkkeEffektive. En hashtag fungerer som et søkeord. De burde være korte, konsise – samt at de bør være relevante til ditt innhold. #KanIkkeTroAtDetteFaktiskSkjer sier ingenting om hva man kan forvente å se i bildet, samtidig er det ikke mange som ville søkt etter dette.

 

4. Du kan bruke så mange hashtags du vil – her kan du være raus. Pass på at hashtagene du bruker er relevante til ditt innhold.

 

Om du har en liste med faste hashtags som passer til ditt type innhold, kan det være lurt å lagre dem i en tekstfil på mobilen.
Da kan du lett kopiere dem over til instagram. Tid spart!

 

5. Bruk http://hashtagify.me/hashtag/ for å finne relevante hashtags

 

 

EKSEMPEL – #BLOMST

La oss si at du selger planter, og legger ut bilder av planter på instagram: Hvordan skal folk som ikke allerede følger deg, finne deg?

Om du legger ut et bilde av en blomsterbukett fra et bryllup, og bruker hashtagen #KanIkkeTroAtDetteFaktiskSkjer og #KanIkkeBeskrivesMåOppleves, så vil ikke dette være effektivt. Ingen søker aktivt etter slike hashtags. Å bruke hashtagene #bryllup, #bukett eller #blomster hadde vært mer effektivt for søkbarheten.

 

 

Trenger du hjelp til å lage innhold til sosiale medier, eller rett og slett noen som kan administrere facebook siden for deg?

Big picture tilbyr alle disse tjenestene, i stor eller liten grad.

Ta kontakt med even@bigpicture.no så finner vi ut av behovet ditt.

SaveSave

Share your thoughts